Terca

TERCA – prirodna fasadna opeka za harmonično stvaranje

“Terca” je vodeći međunarodni proizvođač glinenih fasadnih opeka sa 80 proizvodnih pogona u Evropi i Severnoj Americi. Kao rezultat toga može se reći da teško bilo koji drugi građevinski materijal nudi tako bogat izbor boja, oblika i tekstura kao “Terca” fasadne opeke. Obilan izbor širom sveta i preko 1700 različitih stilskih opcija pruža dovoljno prostora za kreativna rešenja. Konstantan razvoj proizvoda u tesnoj saradnji sa arhitektama širom sveta omogućava “Terca”-i da postavlja trendove u savremenoj arhitekturi , a sve to na bazi iskustva od 200 godina u poslu. Dakle, “Terca” opeke danas su sofisticirani proizvod koji kombinuje estetiku, ekonomiju i tradiciju, koji daje vašoj fasadi istinski jedinstven dodir. Čak i u modernim, prefabrikovanim i ekonomičnim tipovima konstrukcije, zidanje opekom može biti sastavni deo, posebno kod poslovnih, visokih zgrada.

Sa “Terca” opekom vaša zgrada je održivo zaštićena od atmosferskih uticaja. Fasadna opeka štiti sve konstruktivne elemente, spoljne i noseće zidove, kao i termoizolaciju od vlage, vode, zime i vatre. Ta opna koja “diše” utiče idealno ne samo na dugotrajno očuvanje strukture zgrade, već i na unutrašnju klimu.
S obzirom da je “Terca” opeka napravljena da služi generacijama, čak ni najoštrija klima neće narušiti sjaj njenih boja. Čak naprotiv, one postaju još atraktivnije pod uticajem sunca, kiše i vetra. Pored toga , u slučaju požara, opeka ne može da se zapali, te na taj način sprečava širenje vatre i posledičnih oštećenja i povreda.
Odluka o materijalu za zidanje je odluka za čitav život.

“Terca” fasadne opeke pružaju nebrojene prednosti ekološki i ekonomski govoreći. Sa odgovarajućom izolacijom između fasadne opeke i nosećeg zida, možete uštedeti do dve trećine troškova za grejanje tokom zime. Pored njihovih optimalnih izolacionih kvaliteta, “sendvič” zidovi se ponašaju i kao prirodni rashladni uređaji u periodima toplog vremena, sprečavajući pregrevanje vaše kuće. Dakle i troškovi hlađenja, dramatično zapostavljeni u potrošnji energije, mogu se znatno smanjiti. Opeka je poznata kao građevinski material već 5000 godina. Nije ni čudo da “sendvič zidovi” posebno pokazuju svoju snagu na duže staze garantujući kvalitet generacijama. S obzirom da “Terca” fasadna opeka svoju vanvremensku lepotu održava zauvek, troškovi održavanja, ukoliko ih uopšte ima smatraju se beznačajnim. Štaviše, nema daljih troškova bojenja. Dakle, možete smatrati da je novac uložen u fasadnu opeku sigurna investicija.

Kao prirodni građevinski material , “Terca” fasadna opeka daje vredan doprinos udobnoj unutrašnjoj klimi i zdravoj životnoj atmosferi, gde se zaista možete osećati kao kod kuće. Opeka ima idealna svojstva vlažnosti, te upija vlažnost unutrašnjeg prostora i oslobađa je brzo ka spolja. Shodno tome, unutrašnje zidne površine ostaju suve tokom čitave godine i obezbeđuju prijatnu životnu sredinu.

Pored ravnomerne klime sobe tokom čitave godine, “sendvič zidovi” su vrlo efikasna barijera protiv buke. Čvrsti spoljnji zidovi sa Terca opekom pokazuju odlične zvučno izolacione vrednosti I tako obezbeđuju lično blagostanje u vašem domu.

Da bi osigurali da se san o svom domu ne pretvori u noćnu moru, potrebno je da odaberete jakog partnera koji nudi najbolja rešenja u sprovođenju svojih planova i ideja o savršenom domu. Stoga “Terca” i ostali članovi “Wienerberger” grupe podržavaju vaše napore i asistira u svim fazama planiranja i izgradnje sa stručnim savetima, proizvodima najvišeg kvaliteta, kao i specijalnim proizvodima prilagođenim vašim potrebama. Brza usluga, tečna logistika i tehnička pomoć su garantovana našim stručnim timom i mrežom distributera.
Što se tiče proizvodnih normi, svaka “Terca” fasadna opeka ispunjava evropski standard proizvoda EN 771-1 i procedure sertifikacije upravljanja kvalitetom ISO 9001, uveravajući vas da vaši proizvodi ispunjavaju najstrožije standarde kvaliteta.